Cabo Pino MarinaSkid�kning i Sierra NevadaKonferens i MarbellaNattliv

Trevliga restauranger på Costa del Sol

Som turist på ett nytt resmål med ambitionen att äta god och vällagad mat från den lokala gastronomin, är det utan förhandskunskaper lätt att hamna på någon av de många turistfällorna där kockens bättre egenskaper är något helt annat än matlagning…

Tyvärr finns det många av dessa krogar längs kusten och framförallt i turistområdena

Därför har vi här listat några av de riktigt bra restaurangerna man finner på Costa del Sol. Med bra menar vi på Coworker Event är att följa några av de ledord vi själva arbetar efter: Kvalitet, atmosfär, trevligt bemötande samt prisvärdhet. Håll till godo.

Malaga:

Malaga med de mysiga gränderna runt huvud-gågatan marques de Larios och små mysiga Tapasrestauranger är perfekt för en Tapas-runda. Några bra ställen är:

-Meson de Cervntes- Ägaren till Tapeo de Cervante har lyckats bra med sin tapas bar och nu även öppnat den lite större Meson de Cervantes med mat i samma stil som ovan. Stark rekommendation!-Tapeo de Cervantes-Nära Plaza Merced och Cervantesteatern. Ett favoritställe med helt fantastiska tapas som är olika varje dag. Testa gärna dagens lunch i tapasform för ca 9 euro

-Vinomio- bra tapas och annat på Calle Alamos 11, nära Tapeo de Cervantes. Ordentliga Flamencoshower varje kväll kl. 20.00

-Taberna el Piyayo- Tapas i klassisk byggnad och trevlig miljö nära Calle Marques de Larios

-El Pimpi- Malagas mest kända tapasbar. God mat i trevlig atmosfär nära Picasso museet och Calle Marques de Larios.

-El Chinitas- Typisk Malagensisk restaurang med bra läge på Moreno Monroy 4-6 nära Calle Marques de Larios

-Antigua casa de guardia- Enkel, mysig lokal i typisk gammaldags andalusisk stil där man först och främst serverar sherry och söta Malagaviner från tunnor/fat. Från 17.00 dagtid serveras också en del tapasrätter.

-Besök även nya hamnen ”Muelle Uno” som har blivit Malagas nya trendiga samlingsplats. Här finns många trevliga restauranger och barer samt en hel del bra shopping i sköna miljöer.

 Fuengirola:

-Picoteo- Mitt på fuengirolas utan konkurrens mysigaste torg ”Plaza de Chinorros” ligger Picoteo som serverar mycket prisvärda och annorlunda Tapas och även större rätter.

-Bodega El Tostón- Beläget precis vid bussterminalen inFuengirola, Fuengirola bästa köttrestaurang i mysig,

 typisk
spansk inomhusmiljö. Testa även deras fantastiska Jamon Serrano.

-Asadores- köttrestaurang med typisk spansk känsla på Paseo Maritimo i Los Boliches

-Matahambre- Annorlunda och billig tapas nära hotell Confortel i Los Boliches.

-Tapeo de Andaluz-Bra tapas på Paseo Maritimo i Los Boliches

-Mezzanotte- God libanesisk mat på Paseo Maritimo nära hotel Las piramides.

– El Choco- Som ett hål i väggen mitt på Los Boliches restauranggata ligger denna Mariqueria – Skaldjursrestaurang där man beställer över disk och ser kockarna fräsa till de läckra skaldjuren mitt framföer ögonen.

-Los Faroles-Kvalitetsrestaurang i centrala Fuengirola. Belägen i en stor innergård där barnen leker när föräldrarna äter god spansk mat. Omtyckt av barnfamiljer.

 

Fuengirolas fyra bästa Chiringuitos (Strandrestauranger)

I Fuengirola hittar man många strandrestauranger, en del av dessa håller en låg kvalitet, andra är riktigt bra. Här listar vi några av de bättre

-Los Marinos Pacos – anses vara den bästa chiringuiton längs hela kusten, den ligger in Carvajal nära Fuengirola och serverar klassisk sjömat av bra kvalitet.

– Playa de Madrid- Fisk och skaldjur i restaurang med mycket trevlig personal i Los Boliches/Torreblanca

-Su Rincon Marinero –  Vid piren i Torreblanca, goda maträtter från havet.

-Chiringuito Los Naufragos-goda fisk och skaldjursrätter i Los Boliches

 

 

Puerto Banus:

-Finca Besaya- Belägen på en kulle snett ovanför Puerto Banus mot Marbellahållet. Det är hit de rika festar till. Mycket bra ma
-Güey- Bra kött och fisk restaurang av det finare slaget nära casinot i Puerto Banus. Mycket trevlig atmosfär med bra och välbesökt bar på övervåningen för de trendiga ”locals” i Puerto Banust och atmosfärisk bar. Dyrt.

-Cafe Magna- Trendigt i Puerto Banus

-La Sala- Nyöppnad trendig lunch och middagsrestaurang med stor menu i rondellen ovanför N340-motorvägen vid ”Hotel PYR”

-Picasso- Italiensk restaurang i hamnen, Puerto Banus. Mycket omtyckt av barnfamiljer. Här är det kö att komma in under högsäsongen.

 

Kunder

  • Sector
Hemsidor och google-optimering